Katselet mobiililaitteille optimoitua versiota, mutta et näytä käyttävän mobiililaitetta. Klikkaa tästä jos haluat siirtyä normaalille sivustolle.

Palvelut


OMT-fysioterapia

(www.omt.org)

Mulligan Concept – menetelmä

(www.bmulligan.com)

Mulligan menetelmän kehitti Brian R Mulligan Uudessa Seelannissa jo kolmisenkymmentä vuotta sitten. Menetelmä yhdistää passiivisen nivelkäsittelyn ja aktiivisen liikkeen. Tekniikoiden tulee olla kivuttomia. Menetelmällä saadaan usein hoitotuloksia nopeasti. Mulligan tekniikassa fysioterapeutti liu`uttaa nivelpinnan oikeaan asentoon pitäen sen siellä, samalla kun asiakas suorittaa aktiivisen liikkeen (kivuttomasti) tehden liikkeen lopussa itse kädellään loppupainalluksen liikeradan lisäämiseksi.
Mulligan tekniikka on hyvä lisäapu muuhun manuaaliseen terapiaan ja turvallinen tekniikka kivuttomuutensa vuoksi.

Hieronta


Hieronta on osa kokonaishoitoa. Hieronnan avulla saamme kireät lihakset rennommaksi ja usein hierontaa käytetään esihoitona muulle manuaaliselle käsittelylle.

Asentohuimaus


Onko sinulla ollut lapsena autopahoinvointia, kärsitkö korkeanpaikankammosta, onko autossa lukeminen hankalaa, tuleeko karusellissa huono olo ja huimaako sinua?
Nämä voivat olla oireita hyvänlaatuisesta asentohuimauksesta, joka tarkoittaa korvan kaarikäytävissä sijaitsevan ”kalkkikivisoran” (otokonioiden) joutumista vääriin paikkoihin.
Oireet ovat joskus lieviä, joskus hyvin voimakkaita. Oireet ovat saattaneet jatkua vuosia, kunnes huimaus aiheuttaa lihasjännityksen kautta niskan jännittymisen ja huimaus pahenee entisestään.
Hyvänlaatuinen asentohuimaus voidaan testata asentohuimaustesteillä asiaan kouluttautuneen fysioterapeutin vastaanotolla. Voit tulla meille lääkärin lähetteellä tai omatoimisesti.
Hoitona yksilöllisesti ohjatut manööverit, joita toistamalla huimaus ja oheisoireet helpottuvat.
Lisää tietoa löydät internetistä hakusanoilla Tapani Rahko asentohuimaus.

Leukanivelongelmat


Yleisiä leukanivelen ja purentalihasten toimintahäiriön aiheuttamia oireita ovat päänsärky, kasvojen kivut, korvakipu ja jäykkyys/rajoittunut liikkuvuus suunavauksessa sekä niska-hartiakivut.
Onko sinulla rahinaa ja naksumista leukanivelissä? Narskutteletko tai puretko yhteen hampaitasi?
Purentakisko auttaa vähentämään narskuttelun aiheuttamaa hampaisiin kohdistuvaa rasitusta ja fysioterapeutti pystyy rentouttamaan purentalihaksia sekä mobilisoimaan leukaniveltä normaalin toiminnan aikaansaamiseksi.
Hammaslääkärin ja fysioterapeutin yhteistyö on tärkeää oireiden lievittämiseksi.

Neuraalikudosmobilisointi


Neuraalikudoksen mobilisoinnilla fysioterapeutti pystyy vaikuttamaan lihasten ja nivelten lisäksi myös hermokudokseen. Menetelmä on australialaisten Ortopediseen Manuaaliseen Terapiaan erikoistuneiden fysioterapeuttien kehittämä.
Hermokudosta voidaan hoitaa pumppaavalla liikkeellä, joka parantaa hermon verenkiertoa ja liikkuvuutta. Hoidossa kuunnellaan koko ajan asiakkaan tuntemuksia eikä kipu saa lisääntyä hoidon aikana. Ennen hoitoa fysioterapeutti tutkii tarkasti ja päättelee, onko kyseessä kipuongelma vai mekaaninen liukumishäiriö.

Kraniosakraaliterapia


Kraniosakraaliterapia on laajasti vaikuttava hoitomuoto, josta voi olla apua eri sairauksissa,kiputiloissa sekä kehon eri toimintahäiriöissä. Termi ”kraniosakraaliterapia” perustuu kehon kahteen luuhun:cranium(kallo) ja sacrum(lantion luiden välissä oleva ristiluu). Näihin luihin kiinnittyy keskushermostoa ympäröivä hermokalvo,jota kutsutaan dura materiksi. Tämä kalvorakennelma luisine kiinnityskohtineen,aivoselkäydinneste sekä kallon sisäiset +kehon sidekudoskalvot muodostavat kraniosakraalijärjestelmän.Tähän järjestelmään liittyy rytminen liike,joka muodostuu aivoselkäydinnesteen imeytymisestä ja erittymisestä.Tätä kutsutaan kraniosakraalirytmiksi.Terveellä aikuisella rytmi on n.6-12 sykäystä/min.Mikäli kehossa on kipuja/toimintähäiriöitä nivelissä tai pehmytkudoksissa/masentuneisuutta , tämä rymi voi muuttua joko nopeammaksi tai hitaammaksi.

Kraniosakraaliterapia vaikuttaa kehon hermostolliseen ja hormonaaliseen toimintaan,sydän-+verenkiertojärjestelmään sekä sisäelinten toimintaan.
Kraniosakraalihoidossa asiakas yleensä makaa selin hoitopöydällä(joskus myös hoito tehdään istuen).
Hoitoa antava henkilö asettaa kätensä kevyesti eri puolille kehoa ja ”kuuntelee”käsillään mitä kehossa tapahtuu. Yleensä ensimmäinen tunne hoidosta on syvä rentoutus.Hoitomuoto on hyvin kevyt ja näin ollen se sopii sekä vauvoille,lapsille,aikuisille sekä vanhuksille.

Kraniosakraaliterapialla voidaan hoitaa mm:

Akupunktio

(www.akupunktuuriyhdistys.net)

Akupunktio on vanha kiinalainen menetelmä.
Tuki- ja liikuntaelinvaivoissa akupunktiolla pyritään vähentämään kipua ja rentouttamaan lihaksia.
Akupunktiolla voidaan hoitaa esimerkiksi niska-hartiaseudun vaivoja, selkäkipua ja päänsärkyä.

Harjoitussali (LHT-sali)


Terapeuttinen harjoittelu, joka osittain tapahtuu LHT (lääkinnällinen harjoitteluterapia) – laitteilla, on hyvä keino motivoida asiakkaita omatoimiseen harjoitteluun. Mitkään passiiviset hoitomuodot eivät anna pysyvää apua asiakkaalle, vaan syvien ja pinnallisten lihasten kunnossa pysyminen vaatii jatkuvaa harjoittelua. Fysioterapeutti opastaa asiakkaan toiveen mukaisesti harjoitteita tehtäväksi kotona tai antaa ohjeita kuntosaliharjoitteluun.

Fysikaaliset konehoidot


Laitoksessa on erilaisia fysikaalisen hoidon laitteita, joilla voidaan lievittää kipua, parantaa aineenvaihduntaa ja poistaa turvotusta. Tällaisia ovat muun muassa Interferenssihoitolaite, TNS-laite ja UÄ – hoitokoneet (ultraääni). Lisäksi käytetään lämpö- ja kylmähoitoja.

Koulutustoiminta


Potilastyön lisäksi laitoksen omistaja Virve Havulinna kouluttaa fysioterapeutteja manuaalisen terapian peruskursseilla sekä Mulligan Concept-kursseilla eri puolilla Suomea.Nummelan Fysikaalinen Hoitolaitos, Virve Havulinna Kommandiittiyhtiö, Vihdintie 3, 03100 NUMMELA, Puh. 09 2221054

  näytä normaaliversio » Ylös